Gästinlägg: Mt Rainier

May 7th, 2006

Efter en tidig väckning av dubbla väckarklockor och en snabb frukost begav vi oss ner mot centrum för att hämta ut hyrbilen. Väl nere i centrum fick vi vår bil (en Huyndai Accent) för att sedan sätta full fart mot berget. Resan gick först via I5 med dess 5 filer i varje riktning för att sedan gå upp i parken på en smal grusväg med helt enorma hål i. Väl uppe i parken möts man av en helt enastående natur; orörd "urskog" där naturen får sköta sig själv så när som på de träd som råkar falla över vägen eller på annat vis hindrar bilar eller personer att ta sig fram.

Mt Rainiers toppGöran och Henrik på sten

Vädergudarna var helt klart på vår sida denna dag, solen stod högt på himlen och ett par solglasögon hade verkligen inte suttit i vägen. Stigarna var fina och naturen som sagt magnifik, ju högre upp man kommer desto bättre blir utsikten mot berget och dess glaciär. Större delen av vandringen går stigen längs med Carbon River viket ger en fantastisk utsikt mot de omkringliggande bergen. Strax innan vi nådde fram till Carbon Glacier korsade vi vattnet via en hängbro.

Hängbro över bäckravinenBerg (eller var det en glaciär? :-) )

Väl uppe vid glaciären tyckte vi den såg väldigt liten ut och efter att ha gått runt lite för att kika närmare bestämde oss för att äta vår medhavda matsäck. Under tiden vi åt satt jag och tittade ner mot vad vi först identifierat som en bergvägg och inser till sist vårt misstag. Vi hade på grund av allt grus som satt fast i ytan på isen misstagit den relativt stora glaciären för ett berg. Då vi äntligen insett detta valde vi att klättra en smula utanför ledan och ta oss ner till smältvattentunnelns utlopp från glaciären. Det kändes ganska imponerande att stå såpass nära en glaciär, men medans vi stod där damp det ner sten i en väldig fart en 10-15 meter från oss. Då insåg man lite varför det inte är rekomenderat (läs förbjudet) att gå ner till glaciären och vattnet.

SmältvattenstunnelHenrik framör glaciär

Efter detta begav vi oss tillbaks till bilen för att ta oss tillbaks, på vägen tillbaks såg vi dock ett vattenfall skymta fram mellan träden och stannade därför. En kort promenad så var vi precis vid vattenfallets nedre del, det var väldigt fint med härligt ljus som kom mellan träden, en mycket bra avstickare. Efter denna lilla avstickare åt vi resten av vår matsäck och begav oss sedan tillbaks till Seattle för att lämna tillbaks hyrbilen.

/Göran

Entry Filed under: Seattle,Traveling

1 Comment

  • 1. Loriel  |  May 8th, 2006 at 03:08

    Praktiskt för Henrik att slippa skriva när han har besök =P
    Det lät i alla fall som en väldigt trevlig utflyckt! Och glaciären såg verkligen ut som en klippa (på bilden) =)


Calendar

May 2006
M T W T F S S
« Apr   Jun »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Most Recent Posts